renkli tığ işi bebek yeleği yapılışı

TIĞ ÖRGÜSÜ KIZ ÇOCUK HIRKASI

TIĞ ÖRGÜSÜ KIZ ÇOCUK HIRKA MODELİ
Birbirine zıt renklerin kullanılarak örüldüğü benim de çok severek ördüğüm bir model.
İP:Nako isteğe bağlı olarak lif ipi ilede örebilirsiniz.TIĞ:4 numara
YAPILIŞI:Resimdeki hırka 6 aylık bebek için örülmüştür.Modele yaka kısmından başlıyoruz 115 zicir başlanıyor 20 önler , 15 omuz,40 arka kısmı olacak şekilde ayrılıyor 20 trabzan yapıp 2 zincir çekiyoruz tekrar aynı yere batıp 15 trabzan dolduruyoruz 2 zincir 40 trabzan  2 zincir 15 ve 2 zincir 20trabzan şeklinde devam ediyoruz alttaki resimde arttırma yeri ayrıntılı verilmiştir zincir çekmiş olduğumuz kısımlara bir trabzan iki zincir tekrar trabzan çekerek örüyoruz böylelikle her sırada ön arka kol kısımlarında artma oluyor NOT:omuz kısımlarında yanlarla beraber ara kısmında da  arttırma yapın yoksa kollar dar olur bunu her sırada yapmayın bu sefer de kollar geniş olur yani bir sırada iki diğerinde dört olacak şekilde ayarlayın.
Kol kısmında ayırma  sadece gövde kısmını örüp kolları daha sonra örüyoruz bunun ayrıntılı resmini çekip koyacağım
Kollar dönerek örülüyor böylelikle dikme işlemi yapılmıyor zaten hırkada dikiş işlemi hiç yok en güzel yanıda bu olsa gerek.Üzerine yapacağınız renk renk kır çiçekleri motifleriylede hırkayı tamamlıyoruz işte size ucuza örebileceğiniz kısa sürede tatmamlanacak bir örnek LC Waikiki  tarzı bir hırka     

bu bebek yeleğinin yapılışı ve daha bir çok güzel model anletılışları bu adreste...